Dovlecei pane cu sos de usturoi
Ingrediente:3 dovlecei
mari,2 oua,100 gr faina ,1 capatana usturoi,200 ml ulei,2 lingurite otet,sare, piper.Mod de preparare:Curatam dovleceii
de coaja si ii taiem felii nu foarte groase. Tavalim feliile de dovlecel prin
faina. Batem ouale cu sare si piper si punem dovleceii in compozitie. Le scoatem unul cate unul, ii scurgem de oul in
exces si ii prajim in ulei incins. Le scoatem intr-o sita ca sa se elimine
surplusul de ulei . Pregatim sosul de usturoi. Curatam usturoiul si il
pisam. Adaugam un praf de sare. Punem
o lingura de ulei si frecam cu o lingura de lemn pana capata consistenta unui
sos.Dupa ce a capatat consistenta de sos punem o lingurita de otet si frecam
pana se incorporeaza. Otetul are rolul de a ajuta sosul sa nu se taie, da un
gust deosebit si albeste sosul.Punem apoi treptat uleiul si restul de otet
frecand in continuare pana isi mareste volumul de cateva ori.Mare
atentie , trebuie sosul trebuie frecat in aceeasi directie ca sa nu se
taie. Servim dovleceii pane alaturi de sosul de usturoi .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu