Hozzávalók: 500 g darálthús,2 fej hagyma,2 burgonya,2 sárgarépa,1 zeller,só,őrolt bors,2 tojás,apróra vágott zöldfűszerek, 1 csésze paradicsomszósz,3 evőkanál liszt,olaj,2 csokor tárkony Elkészítés:Keverd össze a húst egy
mély tálban a két apróra vágott hagymával és a lereszelt zöldségekkel. Add a keverékhez a felaprított
zöldfűszereket, keverd össze, majd add hozzá a két tojást és egy teáskanál
paradicsomszószt.Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd formázz megfelelő méretű
fasírtokat, forgasd meg lisztben vagy zsemlemorzsában és süsd forró olajban,
amíg mindkét oldaluk megpirul.Öntsd egy zománcozott fazékba a paradicsomszószt,
add hozzá az apróra vágott tárkonyt, egy kiskanál cukrot és sót, majd tedd fel
az egészet főni.Ha az ízek összeértek, kész van a szósz.Felszolgálás:Együtt is tálalhatod a
paradicsomszószt a fasírttal, de külön is felszolgálhatod egy kis tálkában.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu