sâmbătă, 15 iunie 2013

Zelleres fasírt tárkonyos paradicsomszósszal




Hozzávalók: 500 g darálthús,2 fej hagyma,2 burgonya,2 sárgarépa,1 zeller,,őrolt bors,2 tojás,apróra vágott zöldfűszerek, 1 csésze paradicsomszósz,3 evőkanál liszt,olaj,2 csokor tárkony Elkészítés:Keverd össze a húst egy mély tálban a két apróra vágott hagymával és a lereszelt zöldségekkel.  Add a keverékhez a felaprított zöldfűszereket, keverd össze, majd add hozzá a két tojást és egy teáskanál paradicsomszószt.Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd formázz megfelelő méretű fasírtokat, forgasd meg lisztben vagy zsemlemorzsában és süsd forró olajban, amíg mindkét oldaluk megpirul.Öntsd egy zománcozott fazékba a paradicsomszószt, add hozzá az apróra vágott tárkonyt, egy kiskanál cukrot és sót, majd tedd fel az egészet főni.Ha az ízek összeértek, kész van a szósz.Felszolgálás:Együtt is tálalhatod a paradicsomszószt a fasírttal, de külön is felszolgálhatod egy kis tálkában.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu