sâmbătă, 1 iunie 2013

Szilvás-káposztás csirkecombok




Hozzávalók 4 személyre:4 csirkecomb,10 dkg füstölt tarja,40 dkg szálas savanyú káposzta,2 babérlevél,1 kisebb darab egész fahéj,csirkefűszer-keverék –,ízlés szerint,2 evőkanál  olaj,50 dkg burgonya,20 szem mélyhűtött szilva kimagozva.Elkészítés:A csirkecombokat megmossuk (aki nem szereti, húzza le a bőrét). A füstölt tarját kockákra vágjuk. Kimossuk – ízlés szerint - a káposztát.  A káposztát 1-2 dl vízzel feltesszük főni. Beletesszük a babérlevelet, a fahéjat, sót, a füstölt húst, és letakarva 40 percig főzzük. A csirkecombokat beszórjuk a fűszerkeverékkel, és serpenyőben, forró olajon mind két oldalukat elősütjük. Beletesszük a káposztába, és további 20 percig együtt pároljuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet. A körethez héjában megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk. A csirke sütéséből a serpenyőben visszamaradt olajon kicsit átpirítjuk. A főzés végén a káposztára szórjuk a szilvákat, összerázzuk, és további 10 percig pároljuk. Vigyázni kell, hogy ne legyen nagyon leveses. Tehetünk bele aszalt szilvát és pici csípőset, akkor még ízletesebb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu