Hozzávalók 4 személyre:4 csirkecomb,10 dkg füstölt tarja,40 dkg szálas savanyú
káposzta,2 babérlevél,1 kisebb darab egész fahéj,csirkefűszer-keverék –,ízlés szerint,2 evőkanál olaj,50 dkg burgonya,20 szem mélyhűtött szilva
kimagozva.Elkészítés:A csirkecombokat megmossuk (aki nem szereti, húzza le a
bőrét). A füstölt tarját kockákra vágjuk. Kimossuk – ízlés szerint - a
káposztát. A káposztát 1-2 dl vízzel
feltesszük főni. Beletesszük a babérlevelet, a fahéjat, sót, a füstölt húst, és
letakarva 40 percig főzzük. A csirkecombokat beszórjuk a fűszerkeverékkel, és
serpenyőben, forró olajon mind két oldalukat elősütjük. Beletesszük a
káposztába, és további 20 percig együtt pároljuk, ha szükséges, pótoljuk a
vizet. A körethez héjában megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk, nagyobb
darabokra vágjuk, sózzuk. A csirke sütéséből a serpenyőben visszamaradt olajon
kicsit átpirítjuk. A főzés végén a káposztára szórjuk a szilvákat, összerázzuk,
és további 10 percig pároljuk. Vigyázni kell, hogy ne legyen nagyon leveses. Tehetünk
bele aszalt szilvát és pici csípőset, akkor még ízletesebb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu