vineri, 24 mai 2013

Bolognai-rakottas -Bolognai tészta



Hozzávalók 4 főre:30 dkg darált hús,1 kis fej hagyma,1 dl sűrített paradicsom, 30dkg száraztészta(makaróni/spagetti/penne),2 ek rétesliszt,1 dl tejföl oregánó,bazsalikom,,2 ek barna cukor kevés olaj,15 dkg sajt. Elkészítés: A hagymát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirongatjuk.Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, 1 ek oregánót, valamivel kevesebb bazsalikomot adunk hozzá, kicsit átpirítjuk, majd egy kevés vízzel felöntjük.Kb. 20 perc elég, hogy megpárolódjon, ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a rétesliszttel csomómentesre elkevert tejfölt.Felforraljuk, majd ízlés szerint kevés cukrot adunk hozzá.A tésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a raguval, tepsibe simítjuk, tetejére sok-sok reszelt sajtot szórunk, és előmelegített sütőben összesütjük, amíg a sajt szépen megpirul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu