INGREDIENTE:1
kg spanac proaspat,3 fire de ceapa verde,2 linguri de ulei,1 cutie branza
proaspata Delaco,2 oua,2 linguri de lapte,parmesan,sare.MOD DE PREPARARE :Am
spalat bine spanacul. Am pus o cratita cu apa la fiert si am oparit spanacul
pentru cateva minute. Ceapa verde am taiat-o si am pus-o lacalit intr-o
tigaie. Am adaugat apoi si spanacul scurs si am amestecat. Am adaugat branza,
un ou intreg si albusul de la al doilea ou (galbenusul l-am pastrat pentru
uns). Am amestecat pana s-au incorporat bine toate ingredientele.La final am
condimentat cu sare si am presarat parmezan.Pentru placinta am folosit aluat
Bella congelat, doua foi intr-un pachet. Pe una din ele am pus compozitia, iar
din cealalta am taiat fasii pe care le-am asezat deasupra compozitiei, formand
un gratar.Galbenusul ramas l-am batut cu putin lapte si l-am turnat peste
placinta. Am presarat inca putin parmezan deasupra si am dat placinta la
cuptor, la foc potrivit, cam 35-40 minute.Placinta s-a rumenit usor si a
capatat un aspect foarte frumos. Dupa ce s-a racit am taiat-o si am asezat-o pe
un platou
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu