Hozzávalói :Fejenként 2 szelet hús,1 karfiol,kevés
zsiradék a hús sütéséhez,kevés
liszt és tej a besamell mártáshoz,fűszerek: só, bors,reszelt sajt a tetejére.A
Dubarry elkészítése:A
zsiradékon süssük szép pirosra a hússzeleteket. A msült szeleteket tegyük egy
tepsi aljára. Közben a rózsáira szedett karfiolt félig főzzünk meg.A
lefektetett húsokra helyezzük rá a főtt karfiol rózsáit. A húsok sütéséből
visszamaradt zsiradékból készítsünk besamel mártást (egy másik cikkben
részletesen mutatom az elkészítését - itt láthatod). Tegyünk rá kevés lisztet
és világos barnára pirítsuk meg. Ha már szép színe van, öntsük fel tejjel.Forráskor
sűrűsödik. Sűrűn folyós állagúnak kell lennie.Fűszerezzük be sóval, borssal.
Ezt a sűrű besamelt kanállal merjük a karfiolok tetejére. Legutoljára reszelt
sajttal gazdagon szórjuk meg. Sütés:Tegyük
a még hideg sütőbe és ezután kapcsoljuk be. Kb. 30 percig sül, de figyeljük,
hogy a tetején a sajt ne égjen meg. Szép pirosra süssük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu