marți, 7 mai 2013

Dubarry szelet



Hozzávalói :Fejenként 2 szelet hús,1 karfiol,kevés zsiradék a hús sütéséhez,kevés liszt és tej a besamell mártáshoz,fűszerek: só, bors,reszelt sajt a tetejére.A Dubarry elkészítése:A zsiradékon süssük szép pirosra a hússzeleteket. A msült szeleteket tegyük egy tepsi aljára. Közben a rózsáira szedett karfiolt félig főzzünk meg.A lefektetett húsokra helyezzük rá a főtt karfiol rózsáit. A húsok sütéséből visszamaradt zsiradékból készítsünk besamel mártást (egy másik cikkben részletesen mutatom az elkészítését - itt láthatod). Tegyünk rá kevés lisztet és világos barnára pirítsuk meg. Ha már szép színe van, öntsük fel tejjel.Forráskor sűrűsödik. Sűrűn folyós állagúnak kell lennie.Fűszerezzük be sóval, borssal. Ezt a sűrű besamelt kanállal merjük a karfiolok tetejére. Legutoljára reszelt sajttal gazdagon szórjuk meg. Sütés:Tegyük a még hideg sütőbe és ezután kapcsoljuk be. Kb. 30 percig sül, de figyeljük, hogy a tetején a sajt ne égjen meg. Szép pirosra süssük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu