Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 2 sárgarépa,1
petrezselyemgyökér,1-2 evőkanál olaj,kb. 1 l víz, 2 kis babérlevél, 1 evőkanál
sós paprikakrém (ennek hiányában őrölt paprika + só), 5-6 evőkanál
burgonyapehely,1 kávéskanál őrölt köménymag,2 arasznyi friss tárkonyág levelei
vagy 1 teáskanál szárított tárkony,2-3 evőkanál tárkonyecet vagy fehérborecet.Elkészítés:Igény
szerint meghámozzuk, illetve csak alaposan megsikáljuk a zöldséget. A krumplit
kb. 1/2 cm-es, a répát és a gyökeret pedig ennél valamivel vékonyabb karikákra
vágjuk.Vastag aljú lábasban fölmelegítjük az olajat, majd kevergetve enyhén
átpirítjuk rajta az előkészített zöldséget. Ezután fölengedjük a vízzel,
hozzáadjuk a babérlevelet, a paprikakrémet és a köménymagot. Forrás után
mérsékeljük a lángot, és addig főzzük az ételt, míg haraphatóra nem puhul a
zöldség. Állandó kevergetés mellett beleszórjuk a burgonyapelyhet, és
megvárjuk, míg föloldódva besűríti a levest. Végül hozzáadjuk a tárkonyecetet
és a tárkonyt is.Tipp: télen a krumpli felét-kétharmadát csicsókára cserélhetjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu