Hozzávalók:40
dkg burgonya,20 dkg liszt,15 dk Rama margarin,5 tojás,50
dkg kelkáposzta,1 db paradicsom,fél csomag kakukkfű,1.5 dl
tej,2 dl tejföl. Elkészítése:A
burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt hagyjuk hűlni, majd apró darabokra
vágjuk. A lisztet összegyúrjuk 10 dkg Rama margarinnal, 1 tojással, sóval és
egy kevés vízzel. Körülbelül fél órát pihentetjük a tésztát, addig elkészítjük
a zöldségeket.A kelkáposztát vékony csíkokra, a paradicsomot apró kockákra
vágjuk. 5 dkg Rama margarint felolvasztunk egy edényben, és megpároljuk benne a
kelkáposztát.Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet és a burgonyát. Hagyjuk
hűlni. A tésztát kivajazott tortaformába nyomkodjuk és rátesszük a kelkáposztás
keveréket. 4 tojást elkeverünk 1,5 dl
tejjel és a tejföllel, majd ráöntjük a kelkáposztára. 180 fokon 55 percig
sütjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu