miercuri, 8 mai 2013

Indián torta



Hozzávalók:40 dkg burgonya,20 dkg liszt,15 dk Rama margarin,5 tojás,50 dkg kelkáposzta,1 db paradicsom,fél csomag kakukkfű,1.5 dl tej,2 dl tejföl. Elkészítése:A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A lisztet összegyúrjuk 10 dkg Rama margarinnal, 1 tojással, sóval és egy kevés vízzel. Körülbelül fél órát pihentetjük a tésztát, addig elkészítjük a zöldségeket.A kelkáposztát vékony csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. 5 dkg Rama margarint felolvasztunk egy edényben, és megpároljuk benne a kelkáposztát.Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet és a burgonyát. Hagyjuk hűlni. A tésztát kivajazott tortaformába nyomkodjuk és rátesszük a kelkáposztás keveréket.  4 tojást elkeverünk 1,5 dl tejjel és a tejföllel, majd ráöntjük a kelkáposztára. 180 fokon 55 percig sütjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu