Hozzávalók a tésztához:60 dkg liszt,25 dkg margarin,2,5
dkg friss élesztő,1 kk. Cukor,1 ek só,2 tojás sárgája.A
töltelékhez:20 dkg füstölt sonka,1 ek tejföl,1 kk mustár1 kk
szójaszósz,2 ek reszelt sajt (parmezán),2 karika ananánsz
(konzerv),1 tojás sárgája,só,bors. A tetejére:1
tojás,darabos tengeri só .A tésztához a lisztet összedolgozzuk a
margarinnal, sózzuk.Az élesztőt a langyos tejfölbe morzsoljuk, hozzáadjuk a
cukrot, a tojások sárgáját ás
összegyúrjuk a margarinos liszttel.Sima tésztává dolgozzuk össze, konyharuhával
letakarjuk és 30 percet kelesztjük.Közben a töltelékhez apróra daráljuk a
sonkát, apróra kockázzuk a levétől leitatott ananászt és összekeverjük a többi
hozzávalóval.A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt helyezünk.A tésztát 3
mm vastagságúra nyújtjuk, 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, közepükre
egy-egy kiskanálnyi tölteléket teszünk. A korongok szélét hideg vízzel
megkenjük, kettéhajtjuk és villával jól lenyomkodjuk, "cifrázzuk".Felvert
tojjással megkenjük, sóval megszórjuk és
pirosra sütjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu