joi, 2 mai 2013

SONKÁS-ANANÁSZOS TÁSKÁK



Hozzávalók a tésztához:60 dkg liszt,25 dkg margarin,2,5 dkg friss élesztő,1 kk. Cukor,1 ek só,2 tojás sárgája.A töltelékhez:20 dkg füstölt sonka,1 ek tejföl,1 kk mustár1 kk szójaszósz,2 ek reszelt sajt (parmezán),2 karika ananánsz (konzerv),1 tojás sárgája,,bors. A tetejére:1 tojás,darabos tengeri só .A tésztához a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, sózzuk.Az élesztőt a langyos tejfölbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját  ás összegyúrjuk a margarinos liszttel.Sima tésztává dolgozzuk össze, konyharuhával letakarjuk és 30 percet kelesztjük.Közben a töltelékhez apróra daráljuk a sonkát, apróra kockázzuk a levétől leitatott ananászt és összekeverjük a többi hozzávalóval.A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt helyezünk.A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, közepükre egy-egy kiskanálnyi tölteléket teszünk. A korongok szélét hideg vízzel megkenjük, kettéhajtjuk és villával jól lenyomkodjuk, "cifrázzuk".Felvert tojjással megkenjük, sóval megszórjuk és  pirosra sütjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu