Töltött párnák
Hozzávalók:2 csomag mélyhűtött leveles tészta.A töltelékhez:májkrém,füstölt
kolbász,sajt,konzerv gomba,mustár.A tetejére;tojássárgája,szezámmag vagy
reszelt sajt.Elkészítés;A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, 3-4 mm
vékonyra kinyújtjuk. A képen látható eszközzel (konyhafelszerelési boltokban
kapható) köröket szaggatunk belőle. A tésztanyoó másik (recés) oldalát kicsit
belisztezzük, ráillesztjük
a tésztakorongot. A közepére teszünk a májkrémből, majd összenyomjuk az eszköz
két végét. Szép párnácskákat kapunk, amit sütőpapírral borított tepsire
teszünk. Reszelt sajttal megszórjuk.A kolbászos párnához a töltésnél két
kolbászkarikát, egy darabka sajtot, két-három konzerv gombaszeletet és egy fél kávéskanál mustárt teszünk a
tésztára. Megint csak összenyomjuk az eszközt, a kész párnát megkenjük a
tojássárgával, megszórjuk szezámmaggal. A töltött párnákat 180 fokos sütőben
20-25 perc alatt ropogósra sütjük.Tipp: az ételt a tésztanyomó eszköz nélkül is elkészíthetjük, akkor a
pohárral kiszúrt tészta széleit - töltés után - villával nyomkodjuk össze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu