vineri, 24 mai 2013

Töltött párnák



Hozzávalók:2 csomag mélyhűtött leveles tészta.A töltelékhez:májkrém,füstölt kolbász,sajt,konzerv gomba,mustár.A tetejére;tojássárgája,szezámmag vagy reszelt sajt.Elkészítés;A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk. A képen látható eszközzel (konyhafelszerelési boltokban kapható) köröket szaggatunk belőle. A tésztanyoó másik (recés) oldalát kicsit belisztezzük, ráillesztjük 
a tésztakorongot. A közepére teszünk a májkrémből, majd összenyomjuk az eszköz két végét. Szép párnácskákat kapunk, amit sütőpapírral borított tepsire teszünk. Reszelt sajttal megszórjuk.A kolbászos párnához a töltésnél két kolbászkarikát, egy darabka sajtot, két-három konzerv gombaszeletet és egy fél kávéskanál mustárt teszünk a tésztára. Megint csak összenyomjuk az eszközt, a kész párnát megkenjük a tojássárgával, megszórjuk szezámmaggal. A töltött párnákat 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp: az ételt a tésztanyomó eszköz nélkül is elkészíthetjük, akkor a pohárral kiszúrt tészta széleit - töltés után - villával nyomkodjuk össze.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu