marți, 7 mai 2013

Sörben sült csirke majonézes répasalátával



Hozzávalók: 4 személyre:őrölt bors,1 evőkanál porcukor,1 evőkanál mustár,2 dl étolaj,1 tojássárgája, 2 gerezd fokhagyma,1 citrom,2 sárgarépa,1 dl sör,,2 csirkecomb. A csirkecombokat besózzuk, tepsibe tesszük, és alájuk öntjük a sört. 180 fokra előmelegített sütőben lefedve 40 percig sütjük, majd a fedőt levéve 15-20 percig pirítjuk. Amíg a csirke sül, elkészítjük a salátánkat. Fejenként egy nagy vagy két kicsi sárgarépát lereszelünk, egy fél citrom levét rácsorgatjuk. Két nagyobb gerezd fokhagymát összezúzunk, a reszelt citromos répához keverjük. A tojássárgájából az olajjal, egy kanál mustárral, egy kanál porcukorral, fél citrom levével, csipetnyi sóval és őrölt borssal majonézt készítünk, és a salátához keverjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu