Hozzávalók: 4 személyre:őrölt
bors,1 evőkanál porcukor,1 evőkanál mustár,2 dl étolaj,1
tojássárgája, 2 gerezd fokhagyma,1 citrom,2 sárgarépa,1
dl sör,só,2 csirkecomb. A csirkecombokat besózzuk,
tepsibe tesszük, és alájuk öntjük a sört. 180 fokra előmelegített sütőben
lefedve 40 percig sütjük, majd a fedőt levéve 15-20 percig pirítjuk. Amíg a
csirke sül, elkészítjük a salátánkat. Fejenként egy nagy vagy két kicsi
sárgarépát lereszelünk, egy fél citrom levét rácsorgatjuk. Két nagyobb gerezd
fokhagymát összezúzunk, a reszelt citromos répához keverjük. A tojássárgájából
az olajjal, egy kanál mustárral, egy kanál porcukorral, fél citrom levével,
csipetnyi sóval és őrölt borssal majonézt készítünk, és a salátához keverjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu