Spaghetti carbonara
Hozzávalók: 2.5 dkg vaj,10 dkg
pancetta (vagy bacon),1 gerezd fokhagyma,35 dkg spagetti,2 db
tojás,4 dkg reszelt parmezán,4 dkg reszelt pecorino sajt,só, bors. Elkészítés:A vajat közepes lángon
felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott pancettát és a fokhagymát. Ha a
fokhagyma aranybarnára pirult, kivesszük.A spagettit lobogó sós vízben al
dentére főzzük, leszűrjük és hozzáadjuk a pancettához.A tűzről levéve
hozzákeverjük a felvert tojásokat, a parmezán és a pecorino felét, és sózzuk,
borsozzuk. Alaposan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal, újból
elkeverjük, majd tálaljuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu