sâmbătă, 15 iunie 2013

Prágai rakott sonkás tészta




Hozzávalók:1 nagy fej hagyma,10 dkg vaj vagy margarin,30 dkg főtt sonka egy darabban,40 dkg tészta, 5 tojás, 2 dl tejfol, zsemlemorzsa, bors .Elkészítés:A megtisztított finomra vágott hagymát a vaj felén aranybarnára pirítjuk a sonkát apróra felkockázzuk. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, hozzáadjuk a pirított hagymát és a sonkakockákat.A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal, kanalanként kíméletesen összedogozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel, lazán a tésztához keverjük, és kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba simítjuk, a maradék vajat a tetejére tördeljük.A tetejét fóliával letakarjuk, forró sütőben 20 percig forrósítjuk, majd a fóliát levéve az egytálételt még 10 percig szikkasztjuk, pirítjuk, a sütőtálban hagyva, melegen tálaljuk. Vegyes salátát kínálhatunk hozzá.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu