Hozzávalók:1 nagy fej hagyma,10 dkg vaj vagy margarin,30 dkg főtt sonka egy
darabban,40 dkg tészta, 5 tojás, 2 dl tejfol, zsemlemorzsa, bors .Elkészítés:A megtisztított finomra vágott hagymát a vaj
felén aranybarnára pirítjuk a sonkát apróra felkockázzuk. A tésztát enyhén sós,
forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan
lecsepegtetjük, hozzáadjuk a pirított hagymát és a sonkakockákat.A
tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal, kanalanként
kíméletesen összedogozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel, lazán a
tésztához keverjük, és kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba
simítjuk, a maradék vajat a tetejére tördeljük.A tetejét fóliával letakarjuk,
forró sütőben 20 percig forrósítjuk, majd a fóliát levéve az egytálételt még 10
percig szikkasztjuk, pirítjuk, a sütőtálban hagyva, melegen tálaljuk. Vegyes
salátát kínálhatunk hozzá.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu