sâmbătă, 1 iunie 2013

Májjal töltött burgonya fokhagymamártással



Hozzávalók 4 személyre:80 dkg nagy szemű burgonya,2 fej vöröshagyma,50 dkg pulykamáj,10 dkg paradicsom,3 evőkanál  olaj,1 kávéskanál majoránna,1 teáskanál fűszerpaprika,erős paprika, ízlés szerint,1 csomag mozzarellaA fokhagymás mártáshoz:5 gerezd fokhagyma,3 dkg vaj,2 dkg liszt,2 dl húsleves, kockából,1 kávéskanál vágott petrezselyem,1 dl tejszín.Elkészítés: A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, és hosszában kettévágjuk. Alaposan kikaparjuk kanállal vagy karalábévájóval. Tepsibe tesszük, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Közben a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A májat megmossuk, kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, kicsit megpirítjuk benne a hagymát, majd rátesszük a májat. Pirítjuk 3-4 percig. Rátesszük a paradicsomot, a fűszereket, jól elkeverjük és sózzuk. A sütőt tovább melegítjük 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat). Ezt a tölteléket a sütőből kivett burgonyákba töltjük, tetejükre 1-1 szelet mozzarellát teszünk, és a sütőbe visszatéve még 5-10 percig sütjük. A fokhagymamártás: Amíg sül a burgonya, elkészítjük a mártást. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, és habzásig hevítjük. Elkeverjük a fokhagymával, picit várunk, és felöntjük a levessel. Sózzuk, habverővel simára keverjük, 3-5 percig forraljuk, majd beletesszük a petrezselymet és a tejszínt. Összeforraljuk, és az elkészült burgonya mellé tálaljuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu