Hozzávalók 4 személyre:80 dkg nagy szemű burgonya,2 fej vöröshagyma,50 dkg pulykamáj,10 dkg paradicsom,3 evőkanál olaj,1 kávéskanál majoránna,1 teáskanál fűszerpaprika,erős paprika, ízlés
szerint,1 csomag mozzarellaA fokhagymás mártáshoz:5 gerezd fokhagyma,3 dkg vaj,2 dkg liszt,2 dl húsleves, kockából,1 kávéskanál vágott
petrezselyem,1 dl tejszín.Elkészítés: A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat)
előmelegítjük. A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, és hosszában
kettévágjuk. Alaposan kikaparjuk kanállal vagy karalábévájóval. Tepsibe
tesszük, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Közben a hagymát meghámozzuk,
felaprítjuk. A májat megmossuk, kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk,
héját lehúzzuk, felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, kicsit megpirítjuk
benne a hagymát, majd rátesszük a májat. Pirítjuk 3-4 percig. Rátesszük a
paradicsomot, a fűszereket, jól elkeverjük és sózzuk. A sütőt tovább melegítjük
200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat). Ezt a tölteléket a sütőből kivett burgonyákba
töltjük, tetejükre 1-1 szelet mozzarellát teszünk, és a sütőbe visszatéve még
5-10 percig sütjük. A fokhagymamártás: Amíg sül a burgonya, elkészítjük a
mártást. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A vajat felolvasztjuk,
rátesszük a lisztet, és habzásig hevítjük. Elkeverjük a fokhagymával, picit
várunk, és felöntjük a levessel. Sózzuk, habverővel simára keverjük, 3-5 percig
forraljuk, majd beletesszük a petrezselymet és a tejszínt. Összeforraljuk, és
az elkészült burgonya mellé tálaljuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu