Hozzávalók:1 fej vöröshagyma,45 dkg (fagyasztott) zsenge zöldborsó,1 szem burgonya,1 ek vaj,7,5 dl levesalap vagy erőleves (kockából),fél csokor coriander,1 dl tejszín,só,bors,csipetnyi cukor,kb 1 tk citromlé.Elkészítés:A meghámozott burgonyát apró darabokra vágtam, és a
felkockázott vöröshagymával együtt megpároltam a felhevített vajon.A
levesalappal felöntve felforraltam, és fedő alatt kb 10 percig főztem A
zöldborsó 3/4 részét a levesbe szórtam, ismét felforraltam, 5 perc alatt készre
főztem.Kevés kivétellel hozzáadtam a lecsipkedett korianderleveleket (és itt
eltértem az eredeti recepttől, mivel nem jutottam korianderhez, én
petrezselyemzöldet használtam). Felöntöttem tejszínnel és rúdmixerrel krémesre
turmixoltam.A maradék borsót a krémlevesbe szórtam, felforraltam. Sóval,
borssal, csipetnyi cukorral és a citromlével ízesítettem, és a félretett
koriander (petrezselyem) levelekkel díszítettem.Érdemes kipróbálni, egyszerű,
gyors, ízletes, vitaminbomba!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu