Ingrediente:3
vinete mari,2 rosii (decojite si fara seminye),2 ardei verzi,2
catei de usturoi,Busuioc, menta verde, patrunjel verde,Otet
balsamic,1 ou,200 grame branza feta,100-150 grame de faina,½
plic de praf de copt,Sare, piper, ulei de masline.Mod de preparare:Curata
vinetele de coaja si taie-le in doua. Pune-le apoi intr-unvas cu apa cu sare si
lasa-le sa stea 30 de minute. Aceasta operatiune le va scoate din amareala si
nu se vor imbiba nici cu mult ulei in timpul prajirii. Cand le scoti din apa
trebuie sa le storci foarte bine.Partea urmatoare e mai migaloasa, dar ajuta la
obtinerea unor chiftelute perfecte. Taie asadar vinetele in cubulete mici si
finute si mai stoarce-le o data pana cand sunt bine uscate si nu mai lasa apa.Pune-le
intr-un castron impreuna cu rosiile taiate de asemenea cubulete, ardeiul taiat
mic, verdeturile tocate fin, usturoiul pisat, oul, cateva picaturi de otet
balsamic, praful de copt, sare si piper si amesteca totul foarte bine. Adauga
apoi branza feta faramitata marun
t si faina.Din amestecul pe care l-ai obtinut modeleaza chiftelutele, mici sau mai mari in functie de preferinte si apoi trece-le prin faina.Pune chiftelutele de vinete la prajit in ulei incins pentru 2-3 minute pana cand se fac rumene. Scoate-le din tigaie pe un servet de hartie pentru ca tot uleiul sa fie absorbit. Ideal ar fi sa le mananci calde, alaturi de exemplu de un delicious piure de cartofi cu ulei de masiline si anason.
t si faina.Din amestecul pe care l-ai obtinut modeleaza chiftelutele, mici sau mai mari in functie de preferinte si apoi trece-le prin faina.Pune chiftelutele de vinete la prajit in ulei incins pentru 2-3 minute pana cand se fac rumene. Scoate-le din tigaie pe un servet de hartie pentru ca tot uleiul sa fie absorbit. Ideal ar fi sa le mananci calde, alaturi de exemplu de un delicious piure de cartofi cu ulei de masiline si anason.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu