luni, 29 iulie 2013

Káposztás kapucni


Hozzávalók:főtt burgonya,liszt,tojás,káposzta,só, bors, cukor, olaj,tejföl.A megfőzött, meghámozott burgonyából, liszttel, tojással, sóval, kevés sütőporral tésztát gyúrunk.A káposztát reszelőn legyaluljuk, majd kevés olajon megpirított cukron, aranybarnára dinszteljük. Ízesítjük, sóval, borssal.A tésztát cipókra osztjuk, kisodorjuk és gazdagon megtöltjük káposztával. Feltekerjük, mint a beiglit és olajjal kikent tepsibe fektetjük egymás mellé a töltött rudakat.Sütés előtt tetejüket tojássárgájával, tejföllel kenjük meg, és kb 10 cm-es szeletekre vágjuk fel, hogy jobban átsüljön.Kb. 40 percig /gázsütőben nagy lángon/ sütjük, amíg a teteje szép aranysárga lesz!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu