Hozzávalók:főtt burgonya,liszt,tojás,káposzta,só,
bors, cukor, olaj,tejföl.A megfőzött, meghámozott burgonyából, liszttel,
tojással, sóval, kevés sütőporral tésztát gyúrunk.A káposztát reszelőn
legyaluljuk, majd kevés olajon megpirított cukron, aranybarnára dinszteljük.
Ízesítjük, sóval, borssal.A tésztát cipókra osztjuk, kisodorjuk és gazdagon
megtöltjük káposztával. Feltekerjük, mint a beiglit és olajjal kikent tepsibe
fektetjük egymás mellé a töltött rudakat.Sütés előtt tetejüket tojássárgájával,
tejföllel kenjük meg, és kb 10 cm-es szeletekre vágjuk fel, hogy jobban
átsüljön.Kb. 40 percig /gázsütőben nagy lángon/ sütjük, amíg a teteje szép
aranysárga lesz!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu