Hozzávalók: (4 főre)1 kg csirkemell file,1 nagy doboz
tejföl,25-30 dkg reszelt sajt,liszt,olaj,só,delikát, 3 db tojás.Díszítés: petrezselyem, kaliforniai paprika.Elkészítés:A csirkemell filét vékony szeletekre
vágjuk, majd delikáttal mindkét oldalát beszórjuk. Kicsit állni hagyjuk. Egy
tepsit vagy jénai tálat vékonyan kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Egy tálkába lisztet teszünk, a tojást
felverjük. A húsz előbb a lisztbe, majd a tojásba megforgatjuk és a tepsibe
fektetjük őket egymás mellé. Ha beterítettük a tepsit, megszórjuk reszelt
sajttal, megkenjük tejföllel és újra egy sor hús következik. Ezt már csak
sajttal szórjuk meg, díszítésül petrezselyemmel és kis kockára vágott
kaliforniai paprikával díszíthetjük. Alufóliával letakarjuk és 200 fokos
sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Sütés vége előtt levesszük a fóliát és így
pirítjuk meg a tetejét. Kockákra vágjuk fel, kedvünk szerinti körettel
tálalhatjuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu