sâmbătă, 27 iulie 2013

Tárkonyos csirkeragu



80 dkg csirkemellfilé,1 fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma,3 evőkanál olaj,3 kávéskanál szárított tárkony,1 csokor petrezselyemzöld,1/2 kávéskanál őrölt kömény,1/2 kávéskanál őrölt babérlevél,só,bors, 2 dl tejszín,1 teáskanál étkezési keményítő.Csíkokra vágjuk a megmosott húst, mintha tokányt készítenénk. Felkockázzuk a vöröshagymát, összezúzzuk a fokhagymát, felaprítjuk a petrezselymet. Megdinszteljük a vöröshagymát a felforrósított olajon, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük. Felöntjük kevés vízzel, beletesszük a fokhagymát meg a fűszereket, megsózzuk. Néhányszor megkeverjük, szükség esetén pótoljuk a vizet, le ne égjen.Közben feloldjuk a keményítőt kevés hideg vízben, azután hozzákeverjük a tejszínt. Amikor elkészül a hús, pár kanálnyi forró húslét keverünk a tejszínes keverékhez, hogy hőkiegyenlítéssel megakadályozzuk a csomósodást, majd az egészet a húsra öntjük. Lassú tűzön, kavargatva csak addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik a mártás: ehhez körülbelül 1 perc elég.Forrón, tésztával vagy rizzsel tálaljuk.Tipp: csirke helyett pulykahússal is finom.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu