80 dkg csirkemellfilé,1 fej vöröshagyma,2-3
gerezd fokhagyma,3 evőkanál olaj,3 kávéskanál szárított tárkony,1 csokor
petrezselyemzöld,1/2 kávéskanál őrölt kömény,1/2 kávéskanál őrölt babérlevél,só,bors,
2 dl tejszín,1 teáskanál étkezési keményítő.Csíkokra vágjuk a megmosott húst,
mintha tokányt készítenénk. Felkockázzuk a vöröshagymát, összezúzzuk a
fokhagymát, felaprítjuk a petrezselymet. Megdinszteljük a vöröshagymát a
felforrósított olajon, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük. Felöntjük
kevés vízzel, beletesszük a fokhagymát meg a fűszereket, megsózzuk. Néhányszor
megkeverjük, szükség esetén pótoljuk a vizet, le ne égjen.Közben feloldjuk a
keményítőt kevés hideg vízben, azután hozzákeverjük a tejszínt. Amikor elkészül
a hús, pár kanálnyi forró húslét keverünk a tejszínes keverékhez, hogy
hőkiegyenlítéssel megakadályozzuk a csomósodást, majd az egészet a húsra
öntjük. Lassú tűzön, kavargatva csak addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik a
mártás: ehhez körülbelül 1 perc elég.Forrón, tésztával vagy rizzsel tálaljuk.Tipp:
csirke helyett pulykahússal is finom.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu