Hozzávalók: 6 csirkecomb, 4-5 cikk fokhagyma, só,
bors.A mártáshoz: 50-60 g füstölt szalonna, 200 ml tejszín, 200 g
füstölt sajt, 0,5 kg paradicsom, vagy 400 ml konzervparadicsom, 1 hagyma,
oregáno, bazsalikom.Elkészítés:A csirkecombokat „megtűzdeltem”
fokhagymával, azaz egy éles késsel bemetszettem a combon lévő bőrt, és a bőr
alá dugtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Az így előkészített
csirkecombokatsütőedénybe helyeztem. A mártáshoz egy serpenyőben a füstölt
szalonnán üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a kis
kockára vágott paradicsomot, és 10 percig mérsékelt tűzön forraltam. Ha friss
paradicsomot használok, akkor a héját előzőleg eltávolítom, a konzervparadicsom
már héj nélküli. Ezután a mártáshoz kevertem a tejszínt, az előzőleg lereszelt
sajtot, rászórtam a zöld fűszereket és az egészet még egyszer – amíg a sajt
elolvadt – összeforraltam. A kész mártást a csirkecombokra öntöttem. A
sütőedényt, alufóliával letakarva, 190°C fokra előmelegített sütőbe tettem
és 35-40 perc alatt készre sütöttem.A mártás készíthető paradicsom helyett 2-3
ek ketchuppal vagy bbq-szósszal, akkor a hagyma és a zöldfűszerek el is
hagyhatók, mert ezek eleve tartalmaznak fűszereket. Kitűnő köret hozzá a hajdina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu