Hozzávalók: (4 főre)½ kg spagetti
tészta,4 db csirkemell,20 dkg füstölt szalonna,só, bors.Mártáshoz:
4 db sárgarépa,4 db zöldség,4 db vöröshagyma,só, egész bors, babérlevél,3 dkg cukor,ecet,mustár,citromlé,2-3 dl tejföl,1 ek liszt,olaj.Elkészítés:A tésztát kifőzzük. A húst
elszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Kevés olajon előbb a
szalonnát sütjük ki, majd a húsokat. Félretesszük, elkészítjük a mártást.A
zöldségeket megpucoljuk, kockákra vágjuk, annyi vízben hogy ellepje, megfőzzük.
Ízesítjük a sóval, borssal, babérlevéllel, ecettel. Ha megfőttek, kiszedjük
őket. Kevés olajat hevítünk, beletesszük a lisztet, ráöntjük a főtt
zöldségeket, átkeverjük, majd a főzővízzel felengedjük. Botmixerrel
összeturmixoljuk. Karamellizáljuk a cukrot, majd beleöntjük a mártásba,
ízesítjük citromlével, mustárral, sóval. Végül a tejfölt is hozzákeverjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu