vineri, 22 februarie 2013

Csirkecomb székely módra


Hozzávalók 4 főre4 db csirkecomb   70 dkg burgonya  90 dkg vöröshagyma 10 dkg kolozsvári szalonna 3 dl tejszín 1 evőkanál étolaj  2 kávéskanálnyi só   1 kávéskanálnyi fehér őrölt bors  1 teáskanál őrölt szerecsendio 1 csokor tárkonylevél 1 teáskanál citromfű
ElkészítésA krumplit megmossuk, és héjában megfőzzük. A combokat a forgónál kettévágjuk,megsózzuk, és erős lángon, forró olajon megpirítjuk.A főtt, hámozott burgonyát almareszelőn lereszeljük. Kihűlés után hozzáadunk 1 dl tejszínt, sót, szerecsendió virágot, és kiolajozott tűzálló edénybe öntjük. Betakarjuk a vöröshagyma karikák felével, a csíkokra szelt szalonna felével. Erre tesszük az elősütött csirkecombokat. Betakarjuk a megmaradt vöröshagymával és szalonnával. A maradék tejszínnel elkeverjük az apróra metélt tárkonyt, citromfüvet, borsot, sót, és az ételre locsoljuk. Az edényt lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A végén levesszük a fedőt, hogy megpiruljanak a combok.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu