Hozzávalók 4 főre4 db csirkecomb 70 dkg burgonya 90 dkg vöröshagyma 10 dkg kolozsvári szalonna 3 dl tejszín 1
evőkanál étolaj 2 kávéskanálnyi só 1 kávéskanálnyi fehér őrölt bors 1 teáskanál őrölt szerecsendio 1 csokor
tárkonylevél 1 teáskanál citromfű
ElkészítésA krumplit megmossuk, és héjában
megfőzzük. A combokat a forgónál kettévágjuk,megsózzuk, és erős lángon, forró
olajon megpirítjuk.A főtt, hámozott burgonyát almareszelőn lereszeljük. Kihűlés
után hozzáadunk 1 dl tejszínt, sót, szerecsendió virágot, és kiolajozott
tűzálló edénybe öntjük. Betakarjuk a vöröshagyma karikák felével, a csíkokra
szelt szalonna felével. Erre tesszük az elősütött csirkecombokat. Betakarjuk a
megmaradt vöröshagymával és szalonnával. A maradék tejszínnel elkeverjük az
apróra metélt tárkonyt, citromfüvet, borsot, sót, és az ételre locsoljuk. Az
edényt lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A végén levesszük a fedőt,
hogy megpiruljanak a combok.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu