vineri, 22 februarie 2013

Töltött cukkini



 1 db cukkini
 1/2 kg darálthús
 1 fej vöröshagyma közepes fej
 10 dkg rizs
 
 bors
 pirospaprika
 rama margarin
 Besamelhez
 2 evőkanál rama margarin
 2 evőkanál liszt
 10 dkg sajt trappista
 szerecsendió
 
 bors
 kapor
 2 dl tej
 A zsenge cukkinit miután megmostuk, hosszában kétfelé vágjuk, majd a belsejét kikaparjuk és egy kicsit megsózzuk. A hagymát margarinon megfonnyasztjuk és megpirítjuk rajta a darált húst. Ízesítjük sóval, borssal, egy kicsi paprikával. Ezután hozzákeverjük a cukkini belsejét és a rizst, majd visszatöltjük a cukkinibe.
 Besameles sajtmártást készítünk az alábbiak szerint: margarinon a lisztet megpirítjuk, felöntjük tejjel, megsózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval és hozzátesszük a reszelt sajtot, valamint az aprított kaprot. Teszünk bele jó sok friss kaprot és ráöntjük a töltött tökre. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
 Lefedjük alufóliával és betesszük egy fél órára a sütőbe, majd levesszük az alufóliát és 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu