1 db
cukkini
1/2
kg darálthús
1
fej vöröshagyma közepes fej
10
dkg rizs
só
bors
pirospaprika
rama
margarin
Besamelhez
2
evőkanál liszt
10
dkg sajt trappista
szerecsendió
só
bors
kapor
2 dl
tej
A
zsenge cukkinit miután megmostuk, hosszában kétfelé vágjuk, majd a belsejét
kikaparjuk és egy kicsit megsózzuk. A hagymát margarinon megfonnyasztjuk és
megpirítjuk rajta a darált húst. Ízesítjük sóval, borssal, egy kicsi
paprikával. Ezután hozzákeverjük a cukkini belsejét és a rizst, majd
visszatöltjük a cukkinibe.
Besameles sajtmártást készítünk az alábbiak
szerint: margarinon a lisztet megpirítjuk, felöntjük tejjel, megsózzuk,
borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval és hozzátesszük a reszelt sajtot, valamint
az aprított kaprot. Teszünk bele jó sok friss kaprot és ráöntjük a töltött
tökre. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Lefedjük alufóliával és betesszük egy fél
órára a sütőbe, majd levesszük az alufóliát és 10 perc alatt megpirítjuk a
tetejét.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu