Hozzávalók:15 db sós palacsinta, 50 dkg
sertés comb,1 doboz tejföl,1 fej vöröshagyma,pirospaprika,só,bors,delikát
A panírozáshoz: liszt,
5-6 tojás ,zsemlemorzsa
Elkészítése: A hagymát finomra vágom, olajban
üvegesre párolom. A sertés combot éles késsel olyan apró darabokra vágom,
amilyenre csak tudom. A hagymát leveszem a tűzről, pirospaprikát szórok bele,
beleteszem a húst, delikáttal, sóval borssal ízlés szerint ízesítem. Ha
“megpörkölődött”, kevés vízzel felöntöm, készre főzöm. Gyakorlatilag pörköltet
készítek. Amikor kész van, leszűröm a levétől, és a levet félreteszem A husit
beletöltöm a palacsintába, a széleit felhajtogatom. Lisztbe forgatom, majd
tojásba, végül zsemlemorzsába. Bő olajban kisütöm.A pörkölt levét visszateszem
a tüzre, és forralni kezdem. A tejfölt egy pici liszttel elkeverem, és ezzel
besűrítem a levet. Addig forralom, míg a megfelelő sűrűséget el nem éri.
Tálalásnál a palacsintákat meglocsolom ezzel a szósszal.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu