vineri, 22 februarie 2013

Töltött gombafej baconben



 A hozzávalók:
 16 db közepes gomba
 20 dkg bacon
 10 dkg füstölt szalonna
 10 dkg sonka
 10 dkg trappista sajt
 10 dkg füstölt sajt
 2 szál újhagyma
 
 őrölt bors
 A panírozáshoz:
 finom liszt
 tojás
 zsemlemorzsa
 A sütéshez:
 étolaj
 Előkészítés: A gombák szárait kivesszük. A gombaszárakat, szalonnát, sonkát kis kockákra a hagymát apróra vágjuk. A sajtokat lereszeljük. Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sonkát és az apróra vágott gombaszárakat, sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, míg a gomba elfövi a levét. Még forrón belekeverjük a sajtokat. Hagyjuk hűlni. A gombafejeket megtöltjük a töltelékkel, majd 1-1 szelet baconbe tekerjük, úgy, hogy a bacon takarja a tölteléket. A gombafejeket duplán bepanírozzuk / liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, zsemlemorzsa /és bő olajban kisütjük. Zöldséges rizst készítettem mellé.
 Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu