vineri, 22 februarie 2013

Tojásos búbos pecsenye



 Hozzávalók 4 személyre:

 4 szele karaj csont nélkül
 5 db tojás
 10 dkg húsos füstölt szalonna
 10 dkg sonka
 1 fej vöröshagyma
 10 dkg zöldborsó / mirelit vagy konzerv /
 3 db szikkadt zsemle
 2 dl tej
 ételízesítő
 őrölt fekete bors
 
 étolaj
 Előkészítés:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A hagymát,szalonnát,sonkát apró kockákra vágjuk. A tojásokból négyet megfőzünk. A zsemléket tejbe áztatjuk majd kinyomkodjuk.
 Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a sonkát,pár percig pirítjuk majd beletesszük a zöldborsót. Sózzuk,borsozzuk,pici ételízesítőt adunk hozzá 8-10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a kockákra vagy szeletekre vágott főtt tojásokat,kinyomkodott zsemléket és egy nyers egész tojást. A tölteléket összedolgozzuk. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé majd mindegyikre halmozunk a töltelékből jó bőven. Pici vizet öntünk alá és sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu