Hozzávalók 4 személyre:
5 db tojás
10 dkg húsos füstölt szalonna
10 dkg sonka
1 fej vöröshagyma
10 dkg zöldborsó / mirelit vagy konzerv /
3 db szikkadt zsemle
2 dl tej
ételízesítő
őrölt fekete bors
só
étolaj
Előkészítés:A karajszeleteket
kiklopfoljuk,sózzuk. A hagymát,szalonnát,sonkát apró kockákra vágjuk. A
tojásokból négyet megfőzünk. A zsemléket tejbe áztatjuk majd kinyomkodjuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük
rajta a hagymát. Rátesszük a sonkát,pár percig pirítjuk majd beletesszük a
zöldborsót. Sózzuk,borsozzuk,pici ételízesítőt adunk hozzá 8-10 percig
pároljuk. Hozzákeverjük a kockákra vagy szeletekre vágott főtt
tojásokat,kinyomkodott zsemléket és egy nyers egész tojást. A tölteléket
összedolgozzuk. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé majd
mindegyikre halmozunk a töltelékből jó bőven. Pici vizet öntünk alá és sütőben
35-40 perc alatt megsütjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu