marți, 5 februarie 2013

Supa de sfecla rosie cu mere si crema de marar




Ingrediente

45 ml ulei de masline
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
360 g sfecla rosie, curatata si rasa
4 mere, curatate, taiate in 4
625 ml zeama de pui sau legume
sare si piper negru proaspat macinat
zeama si coaja rasa de la o lamaie
30 g zahar brun
1 legatura de marar, tocat
125 ml smantana cremoasa

Mod de preparare
1. Incalziti uleiul intr-o cratita. Caliti ceapa si usturoiul, la foc mediu, pana cand se inmoaie si devin translucide.
2. Adaugati sfecla rasa si inabusiti pentru 5 minute. Puneti si merele si fierbeti pentru 10 minute, sau pana cand merele sunt moi si inrosite de la sfecla.
3. Turnati zeama si readuceti la fierbere. Potriviti de sare si piper.
4. Puneti capacul pe cratita si fierbeti pentru 40 de minute sau pana cand sfecla este fiarta.
5. Puneti intreaga compozitie intr-un robot de bucatarie si mixati pana obtineti o crema fina. Asezonati cu zeama si coaja rasa de lamaie, zahar brun, sare si piper.
6. Amestecati smantana cu mararul tocat.
7. Turnati supa in castroane si puneti cate o lingura de smanatana cu marar peste fiecare portie. Presarati si putin marar proaspat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu