80 dkg savanyú káposzta,50 dkg sertéshús,25
dkg tarhonya,3 dl tejföl,2 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,só,bors,őrölt
kömény,őrölt pirospaprika
A hagymát
megpucoljuk,felkockázzuk és olajon megdinszteljük,pirospaprikával meghintjük. A
megmosott felkockázott húst rátesszük,sózzuk,borsozzuk,fokhagymát
belepréseljük.felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.
Őrölt köménnyel ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk. A savanyú káposztát átöblítjük, sós vízben félpuhára pároljuk.2 ek olajon tarhonyát kissé megpirítjuk,dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük,sózzuk és a pörkölt levéből öntünk rá 1 dl és 20 perc alatt megpároljuk. Egy tepsibe rétegezve:párolt káposzta fele-tarhonya-pörkölt-párolt káposzta másik fele. Tejföllel meglocsoljuk és sütjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu