marți, 26 februarie 2013

Mura-parti rakott káposzta




 80 dkg savanyú káposzta,50 dkg sertéshús,25 dkg tarhonya,3 dl tejföl,2 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,só,bors,őrölt kömény,őrölt pirospaprika
A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és olajon megdinszteljük,pirospaprikával meghintjük. A megmosott felkockázott húst rátesszük,sózzuk,borsozzuk,fokhagymát belepréseljük.felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.

 Őrölt köménnyel ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk. A savanyú káposztát átöblítjük, sós vízben félpuhára pároljuk.2 ek olajon tarhonyát kissé megpirítjuk,dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük,sózzuk és a pörkölt levéből öntünk rá 1 dl és 20 perc alatt megpároljuk. Egy tepsibe rétegezve:párolt káposzta fele-tarhonya-pörkölt-párolt káposzta másik fele. Tejföllel meglocsoljuk és sütjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu