vineri, 22 februarie 2013

Pikáns töltött csirkemell


 Hozzávalók 4 főre
 4 db csirkemell filé
 20 dkg parasztkolbász
 4 db csemegeuborka

 4 db tojás
 1 tk. mustár
 
 őrölt bors
 szárnyas fűszer
 étolaj
 Előkészítés: A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljegszórjuk szárnyas fűszerrel. A tojásokat megfőzzük. A csemegeuborkát és a kolbászt apróra vágjuk. 
 Elkészítés: A főtt tojásokat lereszeljük, vagy villával szétnyomkodjuk. Hozzákeverjük a kolbászt, uborkát, mustárt. Sózzuk, borsozzuk és a csirkemellek felére halmozzuk. Ráhajtjuk a hús másik felét, hústűvel, vagy fogvájóval összetűzzük és kiolajozott tepsibe vagy jénaiba fektetjük. Kevés vizet öntünk alá és lefóliázva, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a sütőbe visszatéve 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Gombás rizst készítettem mellé!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu