luni, 17 decembrie 2012

Gesztenyével töltött pulykamell


Hozzávalók: 4 személyre

- 1 evőkanál vaj
- 1 csokor kakukkfű
- 50 dkg tisztított, főtt gesztenye
- 3 tojás
- 50 dkg darált hús
- 2 sárgarépa
- 1/2 szál póréhagyma

- 1 kg pulykamellfilé
Szilvás burgonyakroketthez
étolaj
- 25 dkg szilva
- 1 csipet szerecsendió

- 30 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 50 dkg 
főtt burgonya

Gesztenyével töltött pulykamell

Trükk
A pulykamellből nagy, nyitott szeletet készítünk, megsózzuk és kiklopfoljuk. A töltelékhez apróra vágjuk a póréhagymát, vékony csíkokra a sárgarépát. A gesztenyéből egy keveset félreteszünk a tálaláshoz, a többit félbevágjuk, így szeleteléskor szépen mutatnak majd az ételben. A darált húst összekeverjük a hagymával, a gesztenyével meg a tojásokkal. Megsózzuk, és a száráról lehúzott kakukkfűlevélkékkel fűszerezzük. Viszonylag lágy masszát fogunk kapni. A vékony csíkokra vágott sárgarépát egy pici sóval ízesítve megfuttatjuk a vajon. A kiterített húsra szórjuk a répa felét, erre tesszük a hengerré formázott hústölteléket. Ráhajtjuk a húst, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk, és 150-160 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük. Tálaláskor a tekercset felszeleteljük, a félretett sárgarépacsíkokra tálaljuk, és a maradék gesztenyével díszítjük.

Szilvás burgonyakroketthez

A forrón áttört, majd kihűtött főtt burgonyát összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojássárgájával, a fűszerekkel, és annyi morzsával, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Nagyobb gombócokat formázunk belőle, és mindegyik közepébe egy fél szilvát teszünk. A gombócokat morzsával meghintett deszkán henger alakúvá formázzuk. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu