Hozzávalók: 4 személyre
- 1 evőkanál vaj
- 1 csokor kakukkfű
- 50 dkg tisztított, főtt gesztenye
- 3 tojás
- 50 dkg darált hús
- 2 sárgarépa
- 1/2 szál póréhagyma
- só
- 1 kg pulykamellfilé
Szilvás burgonyakroketthez
- étolaj
- 25 dkg szilva
- 1 csipet szerecsendió
- só
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 50 dkg főtt burgonya
Gesztenyével töltött pulykamell
Trükk
A pulykamellből nagy, nyitott
szeletet készítünk, megsózzuk és kiklopfoljuk. A töltelékhez apróra vágjuk a
póréhagymát, vékony csíkokra a sárgarépát. A gesztenyéből egy keveset
félreteszünk a tálaláshoz, a többit félbevágjuk, így szeleteléskor szépen
mutatnak majd az ételben. A darált húst összekeverjük a hagymával, a
gesztenyével meg a tojásokkal. Megsózzuk, és a száráról lehúzott kakukkfűlevélkékkel
fűszerezzük. Viszonylag lágy masszát fogunk kapni. A vékony csíkokra vágott
sárgarépát egy pici sóval ízesítve megfuttatjuk a vajon. A kiterített húsra
szórjuk a répa felét, erre tesszük a hengerré formázott hústölteléket.
Ráhajtjuk a húst, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk, és 150-160 fokos
sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük. Tálaláskor a tekercset
felszeleteljük, a félretett sárgarépacsíkokra tálaljuk, és a maradék
gesztenyével díszítjük.
Szilvás burgonyakroketthez
A forrón áttört, majd kihűtött főtt
burgonyát összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojássárgájával, a fűszerekkel,
és annyi morzsával, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Nagyobb gombócokat
formázunk belőle, és mindegyik közepébe egy fél szilvát teszünk. A gombócokat
morzsával meghintett deszkán henger alakúvá formázzuk. Bő, forró olajban
kisütjük, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu