marți, 18 decembrie 2012

Sült kacsacomb káposztás tésztával





Hozzávalók 2 főre

» 2 db kacsacomb
» olaj
» 3-4 gerezd fokhagyma
» 1 kisebb hagyma
» egészbors
» só
» tésztához:
» 20 dkg nagy kocka tészta
» 35-40 dkg káposzta
» olaj
» 2-3 ek.cukor
» 1 tk. köménymag
» só
» bors
Elkészítés:
A kacsacombot besózom és borsozom majd kiolajozott tepsibe fektetem és kevés vizet öntök alá, mellé rakom a fokhagyma gerezdeket és a negyedekbe vágott hagymát is , letakarom fóliával és előmelegített 180 fokos sütőbe rakom sülni
Menet közben többször is meglocsolom a saját levével.
Mielőtt teljesen elkészül a fóliát leveszem róla és pirosra sütöm a húst.
Kb: 1.5 óra alatt sül meg ropogósra.
Addig míg sül a hús , megcsinálom a tésztát is.
A tésztát sós vízben megfőzöm és utána leszűröm, kevés olajat csurgatok rá, összekeverem s félre teszem.
A káposztát kis kockákra felvágom , besózom és borsozom , egy ideig állni hagyom .
Ezek után egy serpenyőben olajat melegítek, s a cukrot karamellízálom rajta.
Beledobom a köménymagot is , majd hozzákeverem a kinyomkodott káposztát is.
Alaposan összekeverem és lefedve hagyom párolódni.
Közben egyszer-egyszer megkevergetem.
Akkor van kész , amikor már kissé barna, karamellás a színe és a káposzta pedig puha.
A kifőtt tésztát elkeverem a káposztával és a kisült kacsacombbal tálalom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu