Hozzávalók 2 főre
» 2 db kacsacomb
|
||||||||||||||||
Elkészítés:
|
||||||||||||||||
A kacsacombot
besózom és borsozom majd kiolajozott tepsibe fektetem és kevés vizet öntök
alá, mellé rakom a fokhagyma gerezdeket és a negyedekbe vágott hagymát is ,
letakarom fóliával és előmelegített 180 fokos sütőbe rakom sülni
Menet közben többször is meglocsolom a saját levével. Mielőtt teljesen elkészül a fóliát leveszem róla és pirosra sütöm a húst. Kb: 1.5 óra alatt sül meg ropogósra. Addig míg sül a hús , megcsinálom a tésztát is. A tésztát sós vízben megfőzöm és utána leszűröm, kevés olajat csurgatok rá, összekeverem s félre teszem. A káposztát kis kockákra felvágom , besózom és borsozom , egy ideig állni hagyom . Ezek után egy serpenyőben olajat melegítek, s a cukrot karamellízálom rajta. Beledobom a köménymagot is , majd hozzákeverem a kinyomkodott káposztát is. Alaposan összekeverem és lefedve hagyom párolódni. Közben egyszer-egyszer megkevergetem. Akkor van kész , amikor már kissé barna, karamellás a színe és a káposzta pedig puha. A kifőtt tésztát elkeverem a káposztával és a kisült kacsacombbal tálalom. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu