duminică, 16 decembrie 2012

PIEPT UMPLUT CU OMLETA SI SOS DE ARDEI COPT


INGREDIENTE
·         1 piept mare de la un pui
·         1 castravecior acru
·         1 morcov
·         cativa ardei capia
·         mustar
·         kaizer
·         omleta
·         condimente
·         ulei de masline
·         putin unt
·         sucul ramas de la ardeii coptii (eu ii congelez cu tot cu zeama lor)
·         verdeata
MOD DE PREPARARE
Pieptul se bate intr-o folie alimentara pentru a nu murdarii peretii dupa care exteriorul se condimenteaza cu 1 lingurita curry, 1 lingurita boia dulce, piper, ulei de masline si putin sos de soia si se intinde cu pensula. Pe interior se unge cumustar clasic, deasupra lui se pune pe toata suprafata ardeii copti desfacuti apoi omleta facuta din 3 oua cu marar, branza, masline si ceapa verde. Peste ei se adauga castraveciorul taiat cubulete, cateva felii de kaizer taiat bucati, morcovul cuburi si verdeata tocata. Se ruleaza usor, se imbraca in bacon si se strange cu sfoara. Se tine pana a doua zi la rece cand se trage la tigaie cu putin unt si ulei de masline ca sa prinda o crusta frumoasa deasupra.
Dupa ce am intors-o pe toate partile adaugam zeama de la ardeii coptii si mai lasam cateva minte. Se da apoi la cuptor cu zeama formata in tigaie si 1 ardei copt si se unge tot timpul cu zeama din tava.
Rulada se poate umple cu orice gasiti prin frigider. Se taie aproape rece pentru a-si pastra forma frumoasa. O puteti taia in felii rotunde sau o puteti taia oblic.
Cartofii se taie evantai, se condimenteaza, se stropesc cu un mujdei de usturoi facut cu ulei de masline si se dau la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu