marți, 11 decembrie 2012

Omleta din albusuri de ou





Ingrediente:
5 albusuri de ou,
3 felii sunca presata,
4-5 feliute pastrama porc afumata,
50 g cascaval,
1 lingura smantana,

5-6 linguri mix de legume,
patrunjel verde tocat,
1 lingura unt,
1/2 lingura ulei,
sare, piper dupa gust,
Preparare:
Albusurile se bat spuma cu 1/4 lingurita sare. In acest timp separat in apa in car am pus 1 lingurita sare fierbem mixul de legume dupa care le scurgem de apa.Intr-o tigaie antiaderenta(am folosit tigaia ceramica)punem la incins uleiul si untul. Turnam in tigaie albusurile in spumate in care amestecam intre timp si 1 lingura cu smantana. Deasupra albusului frumos netezit in tava presaram sunca si pastrama taiata fasii subtiri, legumele fierte,cascavalul dat prin razatoarea fina si patrunjelul tocat fin. Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa se prajeasca totul pentru circa 10 minute la foc mic.
Rasturnam omleta pe o suprafata si portionam in farfurii. O servim alaturi de o salata de rosii si castraveti, sau muraturi.
Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu