luni, 17 decembrie 2012

Zöldbabsaláta spenóttal és répával


Hozzávalók: 4 személyre


- 2 evőkanál olívaolaj
- cukor
őrölt bors

- 25 dkg zöldbab
- 50 dkg sárgarépa
Megmossuk, feldaraboljuk a répákat, majd forró, sós vízben öt percig blansírozzuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A zöldbabot is megmossuk, két végét lecsípjük, sós, forró vízben 10 percig főzzük, ezt is leszűrjük. Megtisztítjuk a spenótot, megmossuk, szárítjuk. A petrezselyem zöldjét felaprítjuk. Az öntethez összekeverjük a joghurtot a citromlével, sóval, borssal, csipetnyi cukorral és az olívaolajjal, beleszórjuk a petrezselyem zöldjét. Egy salátástálban összekeverjük a sárgarépát a zöldbabbal és a spenóttal, közvetlenül tálalás előtt pedig meglocsoljuk a joghurtos öntettel.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu