vineri, 21 decembrie 2012

Paté de ficat


Ingrediente

600g ficatei de pui
2 cepe
6 catei de usturoi
sare, piper si boia, dupa gust
250 ml vin alb
2 linguri cu varf unt, pentru prajit
2 linguri unt, pentru adaugat la final
Mod de preparare
Curatati, spalati si scurgeti ficateii. In paralel, taiati foarte fin ceapa si usturoiul. Incalziti untul intr-o tigaie, apoi caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie.
Adaugati ficateii si potriviti de sare, piper si boia. Lasati la prajit, in tigaia acoperita, pana scade apa lasata de ficatei.
Turnati apoi vinul si amestecati pana acesta se evapora. Cand vinul a scazut si ficateii s-au prajit bine, scoateti-i si puneti-i la scurs. Puneti apoi intreaga compozitie intr-un blender, adaugati untul si pisati totul pana obtineti o pasta fina si omogena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu