Ingrediente
Apă minerală - 10ml
Busuioc Verde - 30g
Făină - 300g
Lapte - 100ml
Orez - 100g
Ouă - 2
Pătrunjel (legătură) - 1
Piper - 10g
Sare - 10g
Ulei de floarea soarelui - 30ml
Zahăr - 10g
Carne tocată de pasăre - 300g
Se crestează pieptul de raţă pe partea cu piele şi se toarnă
Knorr Sos Se pune la frigider timp de 30 de minute. Pieptul de
raţă se prăjeşte în ulei încins, până ce pielea devine rumenă. Se aşează apoi
carnea cu pielea în sus într-o tăviţă şi se dă la cuptorul încins la 200°C,
timp de 15 de minute. Peste uleiul în care s-a prăjit carnea, se toarnă vinul
şi pune pe foc, frecând depunerile de pe fundul tigăii cu o lingură de lemn. Se
pun fructele, se dă focul mic şi se lasă 5 minute până se înmoaie. Se adaugă
apoi mierea şi condimentele (cuişoarele, ghimbirul, nucşoara şi piperul). După
ce se lasă câteva minute pe foc, în siropul de fructe se adaugă sosul în care
s-a copt carnea şi se trece totul prin
sită. Se iau bucăţile şi se taie felii, se pun pe o farfurie şi se învelesc în
sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu