duminică, 23 decembrie 2012

Piept de raţă în sos de fructe de pădure


Ingrediente
Apă minerală - 10ml
Busuioc Verde - 30g
Delikat condimente pentru carne - 20g
Făină - 300g

Grăsime - 20g
Lapte - 100ml
Orez - 100g
Ouă - 2
Pătrunjel (legătură) - 1
Piper - 10g
Sare - 10g
Ulei de floarea soarelui - 30ml
Zahăr - 10g
Carne tocată de pasăre - 300g

Se crestează pieptul de raţă pe partea cu piele şi se toarnă Knorr Sos  Se pune la frigider timp de 30 de minute. Pieptul de raţă se prăjeşte în ulei încins, până ce pielea devine rumenă. Se aşează apoi carnea cu pielea în sus într-o tăviţă şi se dă la cuptorul încins la 200°C, timp de 15 de minute. Peste uleiul în care s-a prăjit carnea, se toarnă vinul şi pune pe foc, frecând depunerile de pe fundul tigăii cu o lingură de lemn. Se pun fructele, se dă focul mic şi se lasă 5 minute până se înmoaie. Se adaugă apoi mierea şi condimentele (cuişoarele, ghimbirul, nucşoara şi piperul). După ce se lasă câteva minute pe foc, în siropul de fructe se adaugă sosul în care s-a copt carnea şi se trece  totul prin sită. Se iau bucăţile şi se taie felii, se pun pe o farfurie şi se învelesc în sos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu