vineri, 28 decembrie 2012

Rulada de carne




(cantitati pentru doua rulade )
Ingrediente
12 fasii de bacon

(15-20 cm lungime/ 4-5 cm latime)
500 gr pulpa de porc
2 cepe rosii
2 oua
3 catei usturoi
marar
patrunjel
sare
piper
boia dulce
cimbru
4 bucati carnati proaspeti subtiri
fasii de ardei capia copt
150 gr cascaval
50 ml ulei
150 ml vin alb
Sos pentru uns rulada
 3 lingurite miere
2 lingurite sos de soia
boia iute
Mod de preparare
Ceapa se curata, se spala si se toaca foarte fin.La fel procedam si cu mararul si patrunjelul .
Pulpa de porc se toaca si ea folosind o sita cu gauri cat mai mici .
Punem carnea intr-un castron, adaugam ouale, ceapa, verdeata, sarea, piperul, cimbrul, boiaua dulce si usturoiul pisat.
Amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Punem pe masa de lucru hartie de copt, asezam fasiile de bacon pe care le impletim astfel incat sa formam o foaie( pentru fiecare rulada am folosit 6 fasii de bacon), intindem deasupra umplutura de carne intr-un strat cam de latimea unui deget sau un pic mai mult, radem deasupra un strat de cascaval dupa care asezam cate doi carnaciori proaspeti (voi puteti folosi si afumati) iar printre ei fasii de ardei capia copt.
 Rulam cu grija ajutandu-ne de hartia de copt, dupa care o impachetam cat mai strans in ea.
Aici daca aveti un vas Pyroflam® cu capac o puteti aseza in el doar invelita in hartie daca nu, va sfatuiesc sa o inveliti si in folie de staniol si sa o asezati in tava in care ati pus putin ulei si vin alb amestecat cu apa cat sa cuprinda vasul cam de grosimea unui deget.
Se da la cuptor pentru 30-40 min la foc moderat (treapta 2-3).
Cand e aproape gata se indeparteaza de pe rulada invelisul de staniol si hartie nu in totalitate in asa fel incat in partea de dedesupt sa ramana .
Se unge cu sosul format din miere sos de soia si boia cu ajutorul unei pensule si se introduce la cuptor pentru inca 10-15 min pana ce se rumeneste frumos .
Se serveste calda ca fel principal insotita de o garnitura la alegere si de jiul format .
Sau poate fi un aperitiv deosebit daca este servita rece.
V-o recomand in ambele variante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu