marți, 18 decembrie 2012

ZÖLDSÉGES FASÍRT












40 dkg zöldborsó



30 dkg sárgarépa






2 db zsemle






1 db tojás






1 fej vöröshagyma






1 db zöldpaprika






2 evőkanál zsemlemorzsa





2 dl étolaj






1/2 csokor petrezselyem





2 kávéskanálnyi só





1 teáskanál fehér őrölt bors




1 teáskanál őrölt szerecsendió



0
35 dkg darált sertéshús


525
Összesen:

898

Elkészítés

A borsót, feldarabolt répát és a zöldpaprikát kevés sós vízben megpároljuk, a szikkadt zsemléket vízbe áztatjuk. Forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a darált sertéshúst, és 5 percig pároljuk. Beletesszük a kicsavart zsemléket, a lecsepegtetett zöldségeket. A masszát fűszerezzük, cipót formálunk belőle, és kiolajozott tűzálló tálba rakjuk. Meghintjük a maradék zsemlemorzsával, és forró sütőben megsütjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu