40 dkg
zöldborsó
|
||||||
30 dkg
sárgarépa
|
||||||
2 db
zsemle
|
||||||
1 db
tojás
|
||||||
1 fej
vöröshagyma
|
||||||
1 db
zöldpaprika
|
||||||
2
evőkanál zsemlemorzsa
|
||||||
2 dl
étolaj
|
||||||
1/2
csokor petrezselyem
| ||||||
2
kávéskanálnyi só
|
||||||
1
teáskanál fehér őrölt bors
| ||||||
1
teáskanál őrölt szerecsendió
|
0
|
|||||
35 dkg
darált sertéshús
|
525
|
|||||
Összesen:
|
898
|
Elkészítés
A borsót, feldarabolt répát és a zöldpaprikát kevés sós vízben
megpároljuk, a szikkadt zsemléket vízbe áztatjuk. Forró olajon üvegesre
pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a darált sertéshúst, és 5 percig pároljuk.
Beletesszük a kicsavart zsemléket, a lecsepegtetett zöldségeket. A masszát
fűszerezzük, cipót formálunk belőle, és kiolajozott tűzálló tálba rakjuk.
Meghintjük a maradék zsemlemorzsával, és forró sütőben megsütjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu