luni, 17 decembrie 2012

Paradicsomos-húsos rakottas


Hozzávalók: 4 személyre

- kevés vaj a tepsi kikenéséhez
- 50 dkg paradicsom
- 2 csomag mozzarella
- 50 dkg burgonya
- 1/2 maréknyi bazsalikom levél
- 1 teáskanál cukor
őrölt bors

- 3 dl sűrített paradicsom
- 2 evőkanál étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált marhahus

Alaposan megmossuk a burgonyát, és héjastól megfőzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk, és vékony karikára vágjuk. Megfuttatjuk a szétnyomott fokhagymagerezdeket a felforrósított olajon, majd rátesszük a darált marhahúst, és kevergetve pár perc alatt fehérre sütjük. Ráöntjük a paradicsomot, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Fedő nélkül, időnként megkeverve, kis lángon főzzük körülbelül 15 percig. A vége felé beleszórjuk a finomra vágott bazsalikomleveleket is. Egy tűzálló tálat kivajazunk, az aljába terítjük a paradicsomos ragu felét, kirakjuk a vékony karikára vágott burgonyával. Kicsi sóval megszórjuk. Erre rásimítjuk a ragu másik felét. Felkarikázzuk a paradicsomokat és a mozzarellát, majd ezekkel a karikákkal váltakozva, félig fedésben, pikkelyszerűen kirakjuk az étel tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, míg szépen rá nem olvad a sajt. Hagyjuk langyosra hűlni, majd nagy kockákra vágva tálaljuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu