Hozzávalók:
1,5 kg paradicsom
1 kg paradicsompaprika (pritamin)
30 dkg vöröshagyma
5 db babérlevél
1 kávéskanál őrölt bors
15 dkg cukor
5 dkg mustár
1 dl 20%-os ecet, vagy 2 dl 10 %-os
1 evőkanál só
1 mokkáskanál szalicil
Elkészítés:
Egy kb. 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük a feldarabolt
paradicsomot, paprikát, vöröshagymát, a babérleveleket, és 1 óra hosszat
főzzük. Ezután kivesszük a babérleveleket, és a többi hozzávalóval együtt
összeturmixoljuk. Utána újra a tűzre tesszük, és forrásig hagyjuk, majd
befőttes üvegekbe szedjük, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük
végleges helyére.
Megjegyzés:
2,5 liter lesz belőle, évekig elállna, ha nem fogyna el gyorsan, mert
nagyon fínom.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu