miercuri, 10 octombrie 2012

Budinca de peste


Ingrediente:
500 g cod
3 cepe
5-6 rosii
1 ardei gras rosu
½ lingurita zahar
2-3 catei de usturoi
2 foi de dafin
1 legatura patrunjel
Ulei
Sare
piper
Preparare:
Spălați și curățați peștele, îl puneți la fiert în apă cu sare și foi de dafin. După ce a dat în 2-3 clocote, dați oala deoparte, scoateți peștele, îl curățați de pieliță și-l tăiați în bucăți potrivite.Curățați apoi ceapa, o tăiați fin, o căliți în ulei, adăugați roșiile tocate și ardeiul tăiat peștișori, potriviți de sare și piper, apoi puneți zahărul și usturoiul pisat. Lăsați sosul să fiarbă înăbușit pe foc mic 10-15 minute, după care îl pasați. Într-o formă unsă cu unt așezați un strat de sos, unul de pește și încă unul de sos, apoi dați totul la cuptor pentru 15 minute.Când e gata, presărați pătrunjelul verde tocat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu