Ingrediente:
500 g cod
3 cepe
5-6 rosii
1 ardei gras rosu
½ lingurita zahar
2-3 catei de usturoi
2 foi de dafin
1 legatura patrunjel
Ulei
Sare
piper
Preparare:
Spălați și curățați peștele, îl puneți la fiert în apă cu sare
și foi de dafin. După ce a dat în 2-3 clocote, dați oala deoparte, scoateți
peștele, îl curățați de pieliță și-l tăiați în bucăți potrivite.Curățați apoi
ceapa, o tăiați fin, o căliți în ulei, adăugați roșiile tocate și ardeiul tăiat
peștișori, potriviți de sare și piper, apoi puneți zahărul și usturoiul pisat.
Lăsați sosul să fiarbă înăbușit pe foc mic 10-15 minute, după care îl pasați.
Într-o formă unsă cu unt așezați un strat de sos, unul de pește și încă unul de
sos, apoi dați totul la cuptor pentru 15 minute.Când e gata, presărați
pătrunjelul verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu