miercuri, 10 octombrie 2012

Chifteluţe de cartofi cu sos de roşii


Ingrediente:
5-6 cartofi
4-5 catei de usturoi
2 rosii
1 ceasca mica de bulion
1 ceapa busuioc
1 gogosar(ardei)
1 lingurita concentrat legume
Faina
Ulei
Verdeata
Sare
piper
Preparare:
Fierbeţi cartofii în coajă. După ce s-au răcit îi daţi pe răzătoarea mare, adăugaţi usturoiul pisat, 1 linguriţă de concentrat de legume, 1 lingură de făină şi amestecaţi. Luaţi cu 1 lingură din compoziţie, daţi forma unei chiftele, apoi daţi fiecare chiftea prin făină şi le prăjiţi în ulei încins.Curăţaţi ceapa şi ardeiul şi le tăiaţi mărunt, apoi le căliţi 5 minute în ulei. Adăugaţi roşiile decojite, tăiate felii, ceaşca de bulion, sare, piper, concentratul de legume şi busuiocul.Luaţi chiftelele şi le puneţi în sos, apoi mai fierbeţi totul încă 10 minute, să se pătrundă de sos de roşii. Le serviţi cu frunzuliţe de mărar deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu