marți, 16 octombrie 2012

PUI CU SCORTISOARA SI PIURE DE MERE


Ingrediente

1 pui
1 ceapa alba
1 lingura praf de scortisoara
1 lingura ghimbir ras
1 lingura de miere
2 linguri de rom
1 pahar supa de legume
1kg mere Golden
suc de la 1 lamaie
30g unt
4 linguri ulei de susan
sare
piper
Mod de preparare:
Impartim puiul in 8 bucati, apoi saram si piperam.Intr-o tigaie mare incingem uleiul de susan si rumenim carnea de pui aproximativ 15 min, intorcand-o des ca sa se rumeneasca uniform. Scoatem bucatile de pui si le punem deoparte.Curatam si tocam marunt ceapa alba. O calim intr-o tigaie timp de 2 min, pana devine sticloasa. Adaugam scortisoara, ghimbirul si mierea, apoi turnam romul si supa de legume.Amestecam pana se topeste complet mierea, apoi punem din nou bucatile de pui in tigaie, amestecand. Le lasam sa se faca la foc foarte mic timp de aproximativ 40 min.
Intre timp curatam merele, le taiem in 4 si le scoatem semintele. Punem bucatile de mere intr-o cratita, le stropim cu jumatate din sucul de lamaie si jumatate de pahar de apa si le punem pe foc. Lasam sa fiarba pana cand merele se inmoaie bine si lichidul se evapora complet. Luam cratita de pe foc, adaugam untul, restul de suc de lamaie si amestecam pana se topeste untul si merele se fac piure.Punem carnea pe farfurie stropind-o cu sos. Langa farfurie servim intr-un castronel piureul de mere presarat cu scortisoara.

TIMP DE GATIRE: 120 MIN 4 PORTII





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu