Ingrediente:
500 g piept de pui dezosat
50 ml ulei
100 g unt
4-5 catei de usturoi
Sare
Piper negru si piper alb
1 lingura zahar
1 lingura otet aromatic
Zeama de la 1 lamaie
3-4 legaturi de patrunjel
150 ml vin alb
Preparare:
Spălaţi puiul, îl curăţaţi de pieliţe şi îl
tăiaţi în bucăţi potrivite, unele chiar mai mici. Lăsaţi bucăţile de carne la
scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După ce s-a scurs de apă, daţi
carnea cu sare şi piper şi o ungeţi cu unt.
Puneţi apoi carnea în frigider pentru 10
minute. Într-un bol preparaţi sosul de vin, topiţi restul de unt care a rămas
după ce aţi uns puiul. Puneţi vinul, sarea, piperul, zahărul, oţetul şi zeama
de lămâie şi lăsaţi să fiarbă 5 minute.
La sfârşit puneţi usturoiul tocat mărunt ca
să-şi păstreze aroma. Pregătiţi o tigaie cu ulei şi prăjiţi pieptul,
întorcându-l de pe o parte pe alta, până capătă culoarea aurie. După ce s-a
prăjit puneţi carnea într-un vas de yena şi turnaţi sosul de vin peste ea.Tăiaţi
pătrunjelul mărunt şi îl amestecaţi cu puiul şi cu sosul de vin cu usturoi.
Serviţi puiul cu pâine neagră, prăjită sau cu lipie coaptă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu