hozzávalók 4 főre
Tésztához:
·
40 dkg liszt
·
3-4 dkg élesztő
·
1 tk cukor
·
1 dl langyos tej
·
só
·
2 ek olaj
·
kb. 1,5 dl langyos víz
Feltéthez:
·
1 kg fejes káposzta
·
2 fej vöröshagyma
·
1 ek liszt
·
20 dkg bacon
·
1 tojás
·
só
·
bors
·
cukor
·
szerecsendió
·
zsír/ olaj
elkészítés
A tésztához a langyos
cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Eldolgozzuk a liszttel,
belekeverjük a sót, olajat és a vizet. Nagyon alaposan kidolgozzuk, és hagyjuk
kelni langyos helyen.Közben a káposztát lereszeljük, a hagymát apróra
vágjuk, és olajon vagy zsíron megpirítjuk, mintha káposztás tésztát
készítenénk, és ízesítjük a fűszerekkel. Hozzákeverjük az 1 ek lisztet, és
hagyjuk hűlni.A tejfölbe keverjük a tojást, és a kockára vágott szalonna felét,
és a káposztához keverjük. Ha kell, még fűszerezhetjük.Ha a tészta szépen
megkelt, kinyújtjuk, vajazott tepsibe simítjuk, és rákenjük a káposztás
masszát. Megszórjuk a maradék szalonnával, és forró sütőben megsütjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu