hozzávalók 2 főre
- kb. egy fél zacskó spagetti
- 20 dkg főtt-füstölt császárszalonna
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 2 maroknyi reszelt trappista sajt (ízlés szerint)
- só
- 2 ek tejföl (ízlés szerint)
-
· elkészítésVizet forralunk és ha felforrt, akkor teszünk bele 1 bő tk sót, és a sapegtti tésztát félbetörve beledobjuk. Kb 12 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.A szalonnát nagyobb darabokra felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket megpucolás után félbevágjuk, majd a szalonnával együtt tűzre tesszük. Addig kell sütni, amíg a szalonna kiereszti a zsírját és szép pirosra pirul a fokhagymával együtt. Közben néha kevergetni kell!A trappista sajt felét rádobjuk a forró tésztára és jól elkeverjük vele. Ezután hozzáadjuk a tésztához a szalonna nagy részét (pár kockát hagyva a tetejére), és elkeverjük vele.Alágyújtunk megint és a felvert tojásokat is hozzáöntjük a forró tésztához, és kettőtt-hármat keverintünk rajta, majd azonnal levesszük a tűzről, hogy a tojás ne sziláruljon meg, hanem jó krémes maradjon.Tányérra szedjük, a maradék trappista sajtot rászórjuk és a szalonnakockákat is, majd mellé ízlés szerint tejfölt kanalazunk.
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu