miercuri, 3 octombrie 2012

Császárszalonnás spagetti

hozzávalók 2 főre
  • kb. egy fél zacskó spagetti
  • 20 dkg főtt-füstölt császárszalonna
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 maroknyi reszelt trappista sajt (ízlés szerint)
  • 2 ek tejföl (ízlés szerint)
  • ·         elkészítésVizet forralunk és ha felforrt, akkor teszünk bele 1 bő tk sót, és a sapegtti tésztát félbetörve beledobjuk. Kb 12 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.A szalonnát nagyobb darabokra felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket megpucolás után félbevágjuk, majd a szalonnával együtt tűzre tesszük. Addig kell sütni, amíg a szalonna kiereszti a zsírját és szép pirosra pirul a fokhagymával együtt. Közben néha kevergetni kell!A trappista sajt felét rádobjuk a forró tésztára és jól elkeverjük vele. Ezután hozzáadjuk a tésztához a szalonna nagy részét (pár kockát hagyva a tetejére), és elkeverjük vele.Alágyújtunk megint és a felvert tojásokat is hozzáöntjük a forró tésztához, és kettőtt-hármat keverintünk rajta, majd azonnal levesszük a tűzről, hogy a tojás ne sziláruljon meg, hanem jó krémes maradjon.Tányérra szedjük, a maradék trappista sajtot rászórjuk és a szalonnakockákat is, majd mellé ízlés szerint tejfölt kanalazunk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu