vineri, 28 septembrie 2012

Csirkepaprikás


hozzávalók 4 főre
  • 4 alsó és 4 felső nagyobb csirkecomb (kb 1 kg)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg zsír
  • 3 púpos tk őrölt paprika
  • 1 tk só
  • 2 tk pirosarany (az egyik kanál lehet csípős)
  • 1 kis paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • elkészítés
    1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
    2. A combokat megtisztítjuk az esetleges toll és pihe maradványoktól. Ha egész combot vettünk, kettévágjuk.
    3. A hagymát a zsíron kb. 10 percig dinszteljük. Egy evőkanál vizet önthetünk alá, nehogy odaégjen.
    4. Ezt követően rászórjuk az őrölt paprikát, a sót és felöntjük 3 dl vízzel.
    5. Beletesszük a pirosaranyat, a paradicsomot, aminek a héját előzőleg lehúzzuk, és a zöldpaprikát.
    6. A pörköltalapot kb. 30 percig előfőzzük, csak azután tesszük bele a csirkecombokat, amivel további 45 percig főzzük.
    7. Időnként óvatosan megkeverjük, nehogy odaégjen. Vizet már nem adunk hozzá, mert a hús ereszt magából eleget.
    8. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és egyet forralunk még rajta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu