marți, 25 septembrie 2012

Virslis lángos


1kg liszt
0,5 kg burgonya
5 dkg élesztő
2-3 evőkanál zsír
só ( ízlés szerint)
1 csomag virsli
sütéshez
kb 1 l olaj
Elkészítjük a lángostésztát (A burgonyát héjjában megfőzzük.
Az élesztőt felfuttatjuk: 1-1,5 dl langyos vízbe morzsoljuk, adunk hozzá annyi lisztet,
hogy galuskatészta állagú masszát kapjunk, langyos helyre tesszük.
Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni.
A lisztet beletesszük egy tálba, hozzáadjuk az összetört burgonyát,
a zsírt a sót és az élesztőt.
Jól összedolgozzuk, (ha szükséges langyos vizet adunk még hozzá,
hogy összeálljon kb 2-3 dl-t,de úgy is látjuk, hogy mennyi vizet vesz fel).
A tészta tetejét vékonyan bekenjük olajjal, majd letakarva langyos helyre tesszük,
hogy megkeljen.Ha megkelt a tészta, egy tálcát véknyan bekenünk olajjal
és rátesszük a kicipózott lángostésztát.Egy pár percig hagyjuk pihenni,
majd a kezzünkkel megformázva forró olajban kisütjük.)
Langyos helyre tesszük, hagyjuk, hogy megkeljen.
Mikor megkelt a tészta egy tálcát véknyan bekenünk olajjal,
és rátesszük a kicipózott lálngostésztát.
Egy pár percig hagyjuk pihenni, majd a tésztát a kezünkkel széthúzva,
beletesszük a virslit.Forró olajban kisütjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu