1kg
liszt
0,5 kg
burgonya
5 dkg
élesztő
2-3
evőkanál zsír
só (
ízlés szerint)
1 csomag
virsli
sütéshez
kb 1 l
olaj
Elkészítjük
a lángostésztát (A burgonyát héjjában megfőzzük.
Az élesztőt felfuttatjuk:
1-1,5 dl langyos vízbe morzsoljuk, adunk hozzá annyi lisztet,
hogy
galuskatészta állagú masszát kapjunk, langyos helyre tesszük.
Ha a burgonya
megfőtt, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni.
A lisztet beletesszük egy tálba,
hozzáadjuk az összetört burgonyát,
a zsírt a sót és az élesztőt.
Jól
összedolgozzuk, (ha szükséges langyos vizet adunk még hozzá,
hogy összeálljon
kb 2-3 dl-t,de úgy is látjuk, hogy mennyi vizet vesz fel).
A tészta tetejét
vékonyan bekenjük olajjal, majd letakarva langyos helyre tesszük,
hogy
megkeljen.Ha megkelt a tészta, egy tálcát véknyan bekenünk olajjal
és rátesszük
a kicipózott lángostésztát.Egy pár percig hagyjuk pihenni,
majd a kezzünkkel
megformázva forró olajban kisütjük.)
Langyos helyre tesszük, hagyjuk, hogy
megkeljen.
Mikor megkelt a tészta egy tálcát véknyan bekenünk olajjal,
és
rátesszük a kicipózott lálngostésztát.
Egy pár percig hagyjuk pihenni, majd a
tésztát a kezünkkel széthúzva,
beletesszük a virslit.Forró olajban kisütjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu