hozzávalók
8 főre
Fasírthoz:
1
kg darált sertéshús (legyen benne egy kis kövérkés is, mert különben száraz lesz)
10 db tojás
1 db vastag húsú kaliforniai paprika
15 dkg szeletelt trappista sajt
szeletelt bacon
2 db zsemle
2 cs fasírt fűszerkeverék
2 kk őrölt csípős fűszerpaprika
3-4
gerezd fokhagyma
só
őrölt
bors
Körethez:
1
kg krumpli
egy
pici olaj
őrölt
bors
Tepsi
kikenéséhez:
margarin
zsemlemorzsa
elkészítés
8
db tojást keményre főzünk, és megpucolunk.
A
darált húsba beletesszük a megmaradt 2 db nyers tojást, a fűszerkeveréket, az őrölt
paprikát, az áztatott zsemlét, a reszelt
fokhagymát, borsozzuk, sózzuk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és hagyjuk
egy kicsit pihenni.
A
krumplit alaposan megmossuk, és közepes vastagságú gerezdekre vágjuk, egy
krumplit 4-6 részre (ne hámozzuk!).
Egy
tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kis olajjal bekenjük, rátesszük a krumplit,
megszórjuk olajjal, és egy kis őrölt borssal. 160 fokon, légkeveréssel 30-40
perc alatt készre sütjük.
A
fasírtnak kikenjük a tepsit margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával. Egy kis
fasírtot elterítünk a tepsi aljára, ráteszünk egy réteg sajtot, egy réteg
bacont, sorba a tojásokat, mellé a
csíkokra vágott paprikát. A tojás
tetejére egy réteg sajt, rá a paprika és a bacon. A maradék hússal betakarjuk, és olyan halmot készítünk, hogy
ne "lógjon ki" semmi a
töltelékből. A tetejét szórjuk meg egy kis morzsával.
A
fasírtot süssük fóliával letakarva 160 fokon 80 percig alsó sütéssel, majd fólia nélkül 180 fokon 20
percig alsó-felső sütéssel, szép aranybarnára.
tepsi
mérete: 40/30/6 cm
ajánlat
A krumplit csak tálaláskor sózzuk!
Ha valaki szereti, egy kis ketchuppal meg
lehet bolondítani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu