marți, 25 septembrie 2012

Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)


hozzávalók 8 főre 
 Fasírthoz:
1 kg darált sertéshús (legyen benne egy kis kövérkés is, mert  különben száraz lesz)
 10 db tojás
 1 db vastag húsú kaliforniai paprika
 15 dkg szeletelt trappista sajt
 szeletelt bacon
 2 db zsemle
 2 cs fasírt fűszerkeverék
 2 kk őrölt csípős fűszerpaprika
3-4 gerezd fokhagyma
 
őrölt bors
Körethez:
1 kg krumpli
egy pici olaj
őrölt bors
Tepsi kikenéséhez:
margarin
zsemlemorzsa
elkészítés 
8 db tojást keményre főzünk, és megpucolunk.
A darált húsba beletesszük a megmaradt 2 db nyers tojást, a fűszerkeveréket, az őrölt paprikát, az  áztatott zsemlét, a reszelt fokhagymát, borsozzuk, sózzuk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
A krumplit alaposan megmossuk, és közepes vastagságú gerezdekre vágjuk, egy krumplit 4-6 részre (ne hámozzuk!).
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kis olajjal bekenjük, rátesszük a krumplit, megszórjuk olajjal, és egy kis őrölt borssal. 160 fokon, légkeveréssel 30-40 perc alatt készre sütjük.
A fasírtnak kikenjük a tepsit margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával. Egy kis fasírtot elterítünk a tepsi aljára, ráteszünk egy réteg sajtot, egy réteg bacont,  sorba a tojásokat, mellé a csíkokra vágott paprikát.  A tojás tetejére egy réteg sajt, rá a paprika és a bacon. A maradék hússal  betakarjuk, és olyan halmot készítünk, hogy ne "lógjon ki" semmi  a töltelékből. A tetejét szórjuk meg egy kis morzsával.
A fasírtot süssük fóliával letakarva 160 fokon 80 percig  alsó sütéssel, majd fólia nélkül 180 fokon 20 percig alsó-felső sütéssel, szép aranybarnára.
tepsi mérete: 40/30/6 cm
ajánlat 
 A krumplit csak tálaláskor sózzuk!
 Ha valaki szereti, egy kis ketchuppal meg lehet bolondítani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu