INGREDIENTE
Pentru aluat:
500 g faina
200 ml apa calda
1 cub drojdie 25 g
un varf de lingurita sare + unul de zahar
2 linguri ulei
Pentru umplutura:
100 g cascaval (sau telemea de vaca)
100g sunca (sau parizer de pui)
Portii: 6 Timp de preparare: peste 120 minute
Preparare
Se pun toate ingredientele in masina de paine sau
intr-un castron. Daca e nevoie mai adaugati faina, respectiv apa calda, dupa
cum cere aluatul, ca sa fie nici prea moale, nici prea tare.Se framanta bine si
se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul, adica vreo ora si jumatate.Cand e
dospit, se unge masa sau blatul de lucru cu ulei si se imparte aluatul in
bucati egale, cat pentru o placinta.Se face o forma rotunda cu sucitoarea si se
pune o gramajoara de umplutura (cascaval+sunca amestecate) in mijloc, care se
acopera rapid cu marginile placintei. Se intoarce invers si se apasa cu grija
cu sucitoarea, pentru a-i da din nou forma rotunda si pentru a o aplatiza
putin.Se coace in tigaie teflonata, unsa doar cu putin ulei : o ungem doar la
prima placinta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu